Om Stavanger Dykkerklubb

Velkommen til Stavanger dykkerklubb på nettet. Her vil dere finne den informasjon dere trenger for å komme i kontakt med oss. Vi tar svært gjerne imot gjester til våre klubbdykk, og ikke minst ønsker vi dere velkommen som nye medlemmer.

Det meste av aktivitetene våres annonseres i vår Facebook-gruppe.
Alle kan søke om å bli medlem i gruppen, medlemskap er ikke nødvendig. Du finner gruppen ved å trykke «Forum» i menyen, eller ved å følge denne linken.

Hvem er vi?

Stavanger Dykkerklubb (SDK) ble stiftet i 1983. SDK er en klubb basert på frivillighet og dugnad. Ved utgangen av 2019 var vi 94 medlemmer. Det har i alle år vært stor aktivitet i klubben. I de siste årene har aktiviteten vært så høy at vi tør påstå at vi er en av de mest aktive dykkerklubbene i Norge. Dykkerloggen for 2019 viste 202 klubbturer og 1363 klubbdykk. Vi har en godt miljø og har medlemmer i de fleste aldersgrupper. Interessene varierer og inkluderer bl.a. vrakdykking, undervannsfoto, undervannsjakt, kamskjellplukking og teknisk dykking.

Hva driver vi med?

SDK har som formål å legge til rette for at medlemmene skal kunne utføre sportsdykking på en sikker måte, uten å utsette seg selv eller andre for fare.

Vi prøver også å kombinere dykkingen med andre ting, som f.eks marinarkeologi i samarbeid med Sjøfartsmuseet. Akvariene til Lundsvågen Naturskole blir også jevnlig supplert med dyrearter.

Hvor holder vi til?

SDK har holdt til i et gammelt sjøhus ved Buøykaien (Skipsbyggergata 2E) i over 20 år. Det er brukt mye penger og dugnadstimer på stedet. Vi har i dag et klubblokale som vi er stolte av og som dekker vårt behov. Klubbhuset er et fint samlingssted for medlemmene, her er det daglig noen innom. Huset ligger ypperlig til med kai og båt rett utenfor. Det er bare å hoppe i utstyret og ta båten ut til avtalt dykkeplass.

SDK_Kart

Når reiser vi ut og dykker?

Hver onsdag kl. 19.00 og søndag kl. 11.00 er faste tider for klubbdykk gjennom hele året. Disse klubbdykkene er hovedkjernen i SDK’s aktivitet. Her er det bare å møte opp, det er ikke behov for påmelding. Dykk ut over disse annonseres på vår Facebook-gruppe.

I tillegg har SDK som målsetting at det skal foretas en klubbtur som strekker seg over min. 1 dag annenhver måned. Steder som Kvitsøy, Vikholmen fyr ved Skudeneshavn, Flekkefjord og firmahytter i Ryfylke er gjengangere. De siste årene har vi utvidet horisonten og reist på 1 ukes liveabord i Rødehavet. Årets aktivitetskalender finner du her

Hvordan gjennomføres dykkene?

På klubbdykkene brukes en 24 fots Westcruiser. Denne har en marsjfart på ca 15 knop, og har god lasteplass til dykkerutstyr og dykkere.

Hvorfor bør du bli medlem av Stavanger Dykkerklubb?

SDK er den største ikke-kommersielle dykkeklubb i området. Sportsdykkere i Stavanger fortjener muligheten til å være en del av et aktivt og kunnskapsrikt dykkemiljø uten å være utsatt for kjøpepress. De fortjener også muligheten til å selv være med på å utforme miljøet.
På SDKs klubbhus er det aktivitet nesten hver dag. Medlemmene har eget nøkkelkort til lokalene og kan fylle luft på sine dykkerflasker når det måtte passe.
SDK eier en flott dykkebåt som har stor aksjonsradius med hensyn på dykkemål. Dette er en stor ressurs for klubbens medlemmer.
SDK har mange samarbeidpartnere (bl.a Stavanger Museum, Lundsvågen Naturskole og Engøyholmen kystkultur senter) som setter stor pris på klubbens arbeid.
Klubben har en stamme av aktive og kunnskapsrike dykkere som kan ta seg av ferske dykkere.
Klubben har mange ressurs personer som sammen har evnen til å innlede nye spennende samarbeid, samt planlegging av prosjekter og reiser
Hvis du er lei av kommersiell dykking der alle skal tjene penger på deg, så er du hjertelig velkommen hos oss, uansett dykkerkerfaring.

Mindreårige
NB: Mindreårige kan kun delta på våre aktiviteter sammen med foresatte.

Hvordan blir jeg medlem?

Du fyller det elektroniske skjemaet vårt som du finner under «Medlem > Innmelding». Følg instruksene for å registrere deg som medlem både hos oss, og i NIF sine systemer (klubbadmin)
Deretter vil du få diverse informasjon, samt faktura på medlemskap tilsendt pr. mail.
Dersom du er usikker på hvem vi er, så må du gjerne bli med oss på tur en par før du melder deg inn.
Les mer om medlemskap i Stavanger Dykkerklubb her

Kontaktinfo

info@stavangerdykk.com

Postadresse
Stavanger Dykkerklubb
Postboks 286
4002 Stavanger

Besøksadresse
Skibsbyggergata 2E
4077 Hundvåg (Buøy)

SDK’s konto
3207 36 22459

Organisasjonsnummer
883 884 752