Kategorier
Nyheter

Søndagssladder

Ukens søndagssladder kommer fra Tor Bøe:

«Med utgangspunkt i det flotte høstværet vi har hatt i helga, var det store forventninger til dagens klubbdykk.

Sjøen lå speilblank, badet i høstsol, og sjøtemperaturen ble annonsert til ca 12 grader, tross heftig frostnatt.
Kåre kjørte kurs da undertegnede stilte litt over 10.
Så dukket Pete opp, deretter Raphael, og så  Jan Børge, men akk – ingen båtfører. Riktignok var Camilla innom, men som småbarnevakt kunne hun ikke gi seg ut på bøljan den blå.
Det ble så gjort enstemmig beslutning om vårt «kjære» Pyntesund, hvor sikten viste seg en smule melkeaktig, men ikke av verste slaget. Det nærmest krelte av kamskjell, og «noen» lot seg friste, men slapp skjellene uti igjen etter å ha fått referert nyeste generelle skjellvarsel for distriktet (riktignok primært myntet på Kvitsøy, men dog.
Pynte er vel nærmest av Kvitsøykvalitet i 5 potens. Det ble et rolig og trivelig dykk i 2  buddypuljer. Da undertegnede feilleste manometer og varslet buddy Pete om 100 bar, ble retur startet for denne gruppa. Oppdaget litt senere at dette var feillesing av den nærmest  kullsorte skjermen, og at det egentlig var 150 bar, men, men. Ble derfor bare 35 minutter, mens de to andre holdt ut 1 time.  Registrerte ellers at det var et visst drag i sjøen like ved båtplass, sannsynligvis begynnende fjære sjø. Det sto en «røykguft» ut fra et av de tynnere kloakkrørene, og «røyken drev sterkt sideslengs.

Det flotte været gjorde at brygga nærmest var i sommermodus da vi var oppe igjen.
Tor B.»